Matolcsy személyi testőrökkel védi magát

A lépés oka, hogy a jegybank első embere komolyan irtózik az átlagemberek közelségétől.

MNO
2016. 02. 03. 19:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint a lépés oka, hogy Matolcsy „komolyan irtózik az átlagemberek közelségétől”. Emiatt zárták be a Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontját is 2013-ban. A döntést akkor átmenetinek nevezték és műszaki okokkal indokolták, de igazából soha többé nem szándékoznak újranyitni.

Az MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt. munkatársait a TEK és a Készenléti Rendőrség munkatársaiból verbuválták, vezetője pedig Marosán Attila, aki aktív rendőrtiszt. Az ORFK lap kérdésére közölte, hogy a hivatásos állomány tagja a rendvédelmi szerven kívül is teljesíthet szolgálatot, Marosánt pedig a jegybank biztonsági cégéhez vezényelték. A törvényi felsorolásban viszont nem szerepel, hogy ilyen átvezénylésre egyáltalán lenne lehetőség az MNB cégéhez.

A Népszava információi szerint a jegybank első embere többször is kezdeményezte Orbán Viktornál saját rendőri védelmét, de a kormányfő erre nemmel felelt.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.