Megijedtek a romák, kivették az óvodából a gyerekeket

Tiszavasváriban elterjedt, hogy állami gondozásba akarják venni a cigány gyerekeket.

MNO
2016. 02. 16. 11:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál úgy tudja, hogy a szabolcsi kisvárosban olyan hírek keltek szárnyra, miszerint a település vezetése állami gondozásba akarja venni a cigány gyerekeket. Az információ elterjedése után pánik tört ki a romák között: a szülők berohantak az óvodákba és az iskolákba, majd hazavitték a gyerekeket. Eközben több százan a polgármesteri hivatal elé vonultak, hogy magyarázatot kapjanak a város vezetőitől. A helyszínre érkeztek a rendőrök is, de atrocitás nem történt – írja a Roma Sajtóközpont.

A polgármesteri hivatal előtt demonstrálók egyike azt állította, hogy információi szerint több gyermeket már elvittek a gyámügyesek, és ők attól félnek, hogy a házaikat is elveszi a település vezetése.

Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere igyekezett lenyugtatni az összegyűlt tömeget, és határozottan cáfolta a híreket.

A portál úgy értesült, hogy az eset hátterében az áll, hogy a városi önkormányzat hétfőn megállapodást kötött Érpatak polgármesterének, Orosz Mihály Zoltán civil szervezetével. Információk szerint a Becsület Légiója Egyesület rendfenntartó szerepet kap, ami a hely romák szerint az jelenti, hogy a gyerekeiket minél hamarabb állami gondozásba akarják venni.

A polgármesteri hivatal előtt demonstrálók dél körül hazamentek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.