Népszavazás: az MSZP kérdését hitelesíthetik

Apró, ám mégis döntő hiba miatt utasíthatják el Erdősiné kérelmét.

BO
2016. 02. 29. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy apró, ám sorsfordító momentum adhat erre okot a bizottságnak.

Mint ismeretes, kedd délelőtt állóháború alakult ki a Nemzeti Választási Iroda épületénél, miután kopasz férfiak elállták az MSZP-s Nyakó István útját. Erdősiné, akiről kiderült, hogy Herceghalom polgármesterének felesége, négy másodperccel hamarabb tudott népszavazási kezdeményezést leadni a vasárnapi boltzár kérdésében úgy, hogy az őt kísérő fiatalember – akiről olyan állítások is napvilágot láttak, hogy Kubatov Gábor FTC-elnök titkárának volt gimnáziumi osztálytársa – vette át az iratot Erdősinétől, és ő vitte a pecsételőhöz, így sikerült beelőzni négy másodperccel Nyakó Istvánt, akinél az MSZP beadványa volt.

Azonban az Index tudni véli, hogy Erdősiné éppen ezen bukhatja el a népszavazási kezdeményezését: nem személyesen ő pecsételt a bélyegzőnél. Ráadásul tegnap kiderült, hogy Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke egyik kérdés esetében sem hozott elutasító határozatot, és mindkét kérdést az NVB elé terjeszti, így az MSZP kérdését hitelesítheti a bizottság.

Pálffy Ilona múlt szerdán az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt közölte, szerinte nincs felelőssége abban, ami kedd délelőtt a választási irodánál lezajlott, hiszen attól függetlenül, hogy kik voltak ott és mennyien, rend volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.