Zaklatás: a kitálaló tanárnőt támadják

Bevallása szerint „komolyan fél” az igazgató kapcsolataitól.

Hutter Marianna
2016. 02. 06. 15:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A faház mögé invitálja a lányokat jobb jegyért cserébe az egyik földrajztanár, a tanórákon pedig vulgáris célzásokat tesz a szexuális életükre – ilyen és ehhez hasonló történetekről számolt be a soroksári Qualitas Középiskola egyik tanárnője az RTL Klubnak. Az ügyből botrány lett, az iskola igazgatója mégis a tanárnőt bocsátotta el. Arra hivatkoztak, tanárhoz nem méltóan viselkedik, és elhanyagolja munkáját. A nő viszont állítja: az igazgatói irodában azt mondták neki, amit a médiában elmondott, az hazugság, ezzel tönkretette a tanár életét, a zaklatott gyerekeken pedig nem is látszik semmi.

Az ügyben két diák is nyilatkozott a HVG.hu-nak, akik megerősítették az információkat, és arról is beszámoltak: a kirúgott tanárnőt „igyekeznek bemocskolni”. Érdekes adalék az ügyben, hogy a földrajztanár a Qualitas Középiskola igazgatójának és igazgatóhelyettesnőjének a fia. A Qualitas igazgatója pedig nem más, mint Ott Ferenc Dénes, aki Budapest XXIII. kerületének 3. számú választókerületében a 2014-es önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP jelöltje volt, de nem nyert. A lap beszámolója szerint hiába keresték az igazgatót, ő házon kívül van.

A kirúgott tanárnő lapunknak arról számolt be, tudomása van róla, hogy arra is kérték a gyerekeket, valljanak ellene a rendőröknek. A kérdésre, hogy tervez-e jogi lépéseket tenni, úgy felelt: – Durván a becsületembe gázoltak a hátam mögött, megfontolom. – Közölte, azért számolt be a nyilvánosságnak arról, mi zajlik az iskolában, mert bár feljelentést tettek a tanár ellen, hetekig nem történt semmi, folytatódott a zaklatás. – Már más dolgom se volt, mint hogy a szünetben a kipécézett lányt vigyázzam – mesélte. A médiát nem ő kereste, a szülők kérték, hogy nyilatkozzon. Bár idegileg kimerült, úgy érzi, jó ügy érdekében állt ki. – Ami ott folyik, az tűrhetetlen! – mondta, annak ellenére, hogy bevallása szerint „komolyan fél” az igazgató kapcsolataitól.

Az Index korábban közölte, a rendőrség XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága már eljárást folytat zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és volt, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a folyamatban lévő ügyben nem adhatott tájékoztatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.