200 millióért vett földet Orbán veje és családja

Tiborczék tíz árverésen tették meg a legmagasabb ajánlatot, egy nap alatt 216,7 milliót költöttek.

MNO
2016. 03. 18. 22:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszterelnök vejének és annak családjának Fejér megyei földvásárlásait az Index mazsolázta ki a Nemzeti Földalapkezelő weboldaláról, a frissiben megjelent liciteredmények hirdetményei közül. Ezek szerint Tiborcz István és apja, Tiborcz Sándor március 7-én tíz árverést is nyertek, ezek során összesen 216,7 millió forintot költöttek el 193 hektár bicskei föld felvásárlására.

Az újonnan szerzett területek közel vannak Tiborczék 1997-ben megszerzett tükröspusztai birtokához, amely Felcsúthoz is közel van; a család itt egy 40 hektáros lovas szabadidőparkot alakított ki. A család az év elején Mányon is vett két óriásparcellát, összesen mintegy 300 hektárt több mint 330 millió forintért.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester rokonsága is bevásárolt: a szintén felcsúti illetőségű Mészáros János március elején Száron vett csaknem 49 millió forintért 77,7 hektár földet – maga Lőrinc nemrég pedig majdnem 4000 hektár új állami földet szerzett – és Alcsútdobozon is terjeszkedtek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.