A hónap végén hazatér Lagzi Lajcsi?

Védője szerint a zenész egyeztette és bejelentette családja mexikói utazásának részleteit a hatóságoknál.

Szemán László
2016. 03. 16. 5:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk a hét végén arról számolt be, hogy teljes titokban utazott Mexikóba Lagzi Lajcsi a családjával. Egy olvasó le is fotózta a zenészt és nagyobbik lányát az Egyesült Államokban, a New Jersey-i Newarkban, amint becsekkolt a közép-amerikai országba tartó repülőjáratra. A bulvárlap szerint „nagyon úgy tűnik, hogy Galambos Lajos mindenkit átvert, és elszökött, hiszen épp a minap nyilatkozta azt a sajtóban, hogy Olaszországba készül, azonban egészen másfelé vette az irányt. Úgy tudjuk, a hatóságoknak nem jelentette be úti célját, ami azért is érdekes, mert Mexikóval nincs kiadatási egyezménye Magyarországnak.” Ám szó nincs arról, hogy a zenész megszökött volna családjával a büntetőeljárás elől.

Berényi András, Galambos Lajos egyik ügyvédje megerősítette kérdésünkre: Lagzi Lajcsi egyeztetett a magyar hatóságokkal elutazásuk előtt. – Természetesen bejelentette elutazási szándékát. Megkérdezte, hogy a hatóságok terveznek-e valamilyen nyomozati cselekményt március végéig, és miután nemleges választ adtak, közölte elutazásának napját, úti célját és visszaérkezésének dátumát. A tervek szerint március végén ismét Magyarországon lesz az egész család – mondta el Berényi András.

Ismeretes, Galambos Lajost és feleségét, Boglárkát, valamint egy munkatársukat tavaly szeptemberben fogták el, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket lopás és vesztegetés gyanúja miatt. A hatóságok és a szolgáltatók szakemberei ugyanis illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak a zenész tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, Boldogasszonypusztán, valamint a szintén hozzá köthető tatai Boglárka Apartmanparkban. A kárt 30 millió forintra becsülték. Lajcsi felesége október 2-án, Lajcsi és társa januárban szabadulhatott.

Tavaly májusban egyébként egyszer már vizsgálódtak a szolgáltatók és a hatóság emberei Lajcsi birtokain, ám akkor semmit sem találtak. A szeptemberi rajtaütés során viszont a Boglárka Apartmanparkban egy gipszkarton mögött bukkantak rá az illegális közműrákötésekre, Boldogasszonypusztán pedig a földben, két méter mélyen találtak gyanús jeleket az áramvezetéken. A gyanúsítottak következetesen tagadják a bűncselekmények elkövetését. Lajcsi egy tévéinterjúban utalt arra, hogy egyik ingatlana átadására kényszerítették az előzetese alatt bizonyos személyek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.