A tíz legjobb gimnázium is beállt a tiltakozók közé

A Fazekasban, a Radnótiban és az Eötvösben is volt tiltakozás, de csatlakozott az Apáczai és a Toldi is.

MNO
2016. 03. 31. 6:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokféleképpen értékelik a szerda reggeli polgári engedetlenségi akciót, és nem is csak a tartalmát, hanem a résztvevők mennyiségét is. A források 140–250 csatlakozó intézményről beszéltek, ami elég sok ahhoz képest, hogy néhány hónapja ilyesmi elképzelhetetlen lett volna. Ugyanakkor az összes oktatási intézménynek ez az szám csak a töredéke.

Viszont amit a 444.hu kiszúrt, az mindenképpen jelzésértékű: az ország legjobb tíz gimnáziuma mind részt vett az akcióban. A legfrissebb középiskolai rangsor élén olyan iskolák szerepelnek, mint a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és a Radnóti vagy a szintén fővárosi Eötvös József Gimnázium. Az Apáczai, a Trefort, a Városmajori és a Toldi szintén szerepelt a tiltakozók között, de nem hiányozhatott a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és a veszprémi Lovassy László Gimnázium sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.