Agykárosodást szenvedtek a drogozó nők csecsemői

Mindketten ápolásra szorulnak majd a kórházból kikerülve is.

MTI
2016. 03. 08. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, hogy január 28-án és 29-én több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt. Az M1 Híradóját akkor úgy tájékoztatta a szolnoki kórház, hogy két fiatal, várandós nő is hozzájuk került, és császármetszést kellett végrehajtani rajtuk.

Lippai Norbert kedden felidézte: az újszülötteket a fővárosba vitték, de azóta mindketten visszakerültek a szolnoki kórházba, ahol jelenleg is ápolják őket. A csecsemők állapota most stabil, de az eset következményeként még a méhen belül oxigénhiányos állapotba kerültek, és az agyuk károsodott – tette hozzá. Kitért arra, hogy a kisbabák további ápolásra szorulnak az állapotuk miatt, ezért a kórházból kikerülve nem haza, hanem otthonba kerülnek majd.

A velvet.hu korábban azt írta, hogy egyelőre egyik törökszentmiklósi nő sem kaphatja vissza csecsemőjét, mert a rendőrség, valamint a helyi család- és gyermekjóléti központ jelzése alapján nevelésbe vételi eljárás indult az ügyükben. A megyei kormányhivatal sajtóosztálya a portálnak úgy nyilatkozott, hogy az ügyben érintett szervezetek, hatóságok szoros kapcsolatban állnak egymással, hogy mihamarabb megszülessen „a kiskorúak érdekében legjobb döntés”.

Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a rendőrség minden olyan ügyben, amelyben gyermek vagy fiatalkorú az érintett, jelzéssel él az érintett hatóságok felé. Így történt a törökszentmiklósi eset ügyében is – tette hozzá.

A rendőrség korábban arról tájékoztatott, hogy a törökszentmiklósi kábítószerügy miatt január 29-én egy 39 éves helybéli férfit őrizetbe vettek, és a bíróság február 1-jén egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását.

A Szolnoki Törvényszék sajtócsoportja arról tájékoztatta kedden az MTI-t, hogy a férfi előzetes letartóztatását a bíróság június elsejéig meghosszabbította. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.