Elhunyt Kiss Ernő

Az MNO belügyi forrásokból megerősített információja szerint szívinfarktust követően elhunyt Kiss Ernő nyugalmazott dandártábornok.

MNO
2016. 03. 17. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2015 decemberében jogerősen négy és fél évre súlyosbította Kiss Ernő vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt kiszabott börtönbüntetését a Fővárosi Ítélőtábla. A nyugalmazott rendőr dandártábornok leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után kerülhetett volna szabadlábra.

A bíróság öt évre eltiltotta a vádlottat a közügyek gyakorlásától is, és több mint 36 millió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben. Az ítélet szerint Kiss Ernő közvetítőként tüntette fel magát egy olyan ügyben, amelyben pénzt kértek Kocsis Istvántól, a Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatójától, hogy az ellene indult büntetőeljárás számára kedvező fordulatot vegyen.

2016 februárjának közepén Kiss felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához, valamint azt kérte, hogy ügy lezárultáig ne kelljen börtönbe vonulnia. Információink szerint ezt a kérvényt szerdán elutasították, csütörtök hajnalban pedig szívinfarktus következtében elhunyt az egykori dandártábornok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.