Eltűnt Farkas Flórián, nem tudni, mit csinál

A politikusról csak annyit tudunk biztosan, hogy havi egymillió forintot keres.

MNO
2016. 03. 07. 11:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerüli az utóbbi időben a nyilvánosságot Farkas Flórián. A Népszabadság eredt a miniszterelnöki biztos nyomába, mert szerette volna megtudni, hogy van-e érettségije, diplomája, és hogy tulajdonképpen mit is csinál biztosként havi egymillió forintos fizetéséért. A lap munkatársait a politikus irodájánál arról tájékoztatták, hogy „ott ritkán vannak”, akkor is csak „pár órára”.

Mint ismeretes, Farkas, a Fidesz parlamenti képviselője az összeférhetetlenségi szabályok miatt köszönt le az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról. Kárpótlásul nevezte ki a politikust Orbán miniszterelnöki biztossá. A Magyar Közlöny mellékletében, a Hivatalos Értesítőben megjelent kinevezési dokumentum szerint Farkas feladatai közé tartozik, hogy értékelje a kormány és az ORÖ közötti megállapodás tapasztalatait, és előkészítse a szerződés meghosszabbítását.

A napokban a Magyar Nemzet arról értesült, Farkas Flórián ellen nyomoz a főügyészség az ORÖ kapcsán. Hivatali vesztegetés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az Országos Roma Önkormányzatnál történtek miatt. Bár hivatalosan egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak a cigány szervezetben lejátszott hangfelvétel miatt, úgy tudjuk, éppen Farkas Flórián miniszterelnöki biztos felmerült szerepe miatt jár el kizárólagosan a KNYF.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.