Fellendítenék a 4-es metrót

A BKK véleményeket vár az utasoktól a buszforgalom átszervezéséről.

2016. 03. 04. 6:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszer már 2015 őszén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) meghirdette a csaknem két éve átadott metróvonal feletti felszíni közlekedés átszervezését. Tavaly a BKK honlapján meghirdetett társadalmi egyeztetésre számos vélemény érkezett, amelyek egy részét be is építették az új elképzelésbe.

Eszerint a legismertebb járatok közül a 8-as busz útvonala meghosszabbodna, ezután a metró kelenföldi végállomásától Újpalotáig járna, a vonalon csak csuklós autóbuszok közlekednének. Ezzel párhuzamosan megszűnne a 107-es járat, amelyet többek között éppen a 8-as és a 7-es buszok helyettesíthetnek. Megszűnhet a Budatétényt Újpalotával összekötő 233-as vonal, illetve a Gazdagrét és a Bosnyák tér között közlekedő 239-es járat is. Az eddigi 101-es járat „E” jelzéssel gyorsjáratként működne tovább, útvonala Budatétény és a Kelenföldi pályaudvar között a reggeli és délutáni csúcsidőszakban módosulna. Szintén változó útvonalakkal közlekedhetnek majd a buszok Gazdagrét és Kelenföld között, és módosulnak az Infoparkot megközelítő járatok. Az Őrmező térségében a Budaörsi úton megépítendő úgynevezett különszintű csomópont segítheti majd a közösségi közlekedést, és a BKK szerint a kelenvölgyiek is jól járnak a változtatásokkal. A gellérthegyi Naphegy térről a 178-as busz a Keleti pályaudvar helyett a Lánchídon át a Deák Ferenc térig közlekedhet, a 133-as járat pedig több megállóban is megállhat májustól. Mindezekről március 16-ig várják az újabb véleményeket a BKK.hu oldalon.

A napokban számos budapesti útszakasz felújítása is megkezdődik. Így az óbudai Nagyszombat utca a Lajos utca és Bécsi út között, Józsefvárosban a Teleki téri csomópont, a XVI. kerületi Csömöri út János utca és Szlovák utca közötti része, a kőbányai Keresztúri út vasúti átjáró és Határmalom utca közötti szakasza újul meg. Zuglóban korszerűsítik a Hősök terétől a Kós Károly sétányon át a Hermina útig vezető kerékpáros-főútvonalat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.