Fidesz-alapító fasisztázta le a kormány menekültpolitikáját

Szájer József egykori kampányfőnöke szerint korábbi társai visszavezetik az országot a félelembe.

MNO
2016. 03. 30. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Eddig is sokszor lett volna okom a kifakadásra, de a menekültkérdés kormányzati kezelése miatt már tényleg muszáj megszólalnom. Mert ez nettó fasizmus, agymosás és népbutítás. Hogyan történhetett meg ez a plakátkampány? Hogyan lehet megbélyegezni egész népcsoportokat?” – nyilatkozta a Magyar Narancsnak Kardos József, a Fidesz egyik alapítója. Kardos, aki 1990-ben Szájer József kampányfőnökeként dolgozott, elmondta azt is, hogy ez az ország már élt olyan rendszerben, ahol az embereknek félniük kellett a véleményük miatt, majd jött a rendszerváltás, amikor hatalmas eufóriát éreztek a polgárok a szabad véleménynyilvánítás lehetősége miatt. „Most pedig az akkori társaim visszavezetik az országot a félelembe, és megint alattvalókat akarnak belőlünk gyártani” – jelentette ki.

Jelezte, hogy ugyan szerinte sem kellene milliókat ellenőrizetlenül beengedni Európába, „de ehhez nem szükséges fasiszta retorikával uszítani minden idegenség és másság ellen”.

Kardos József amiatt szólalt meg, hogy a Fidesz március 31-én ünnepli 28. születésnapját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.