Kaszinószabályozás: százmilliárdos perek jöhetnek

Az Európai Unió Bírósága jogerős ítéletet hozott az ügyben.

MNO
2016. 03. 29. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Unió Bírósága (EUB) jogerős ítéletében azoknak a magyar vállalkozóknak adott igazat, akiket a kormány 2012-ben három nap alatt kifosztott a kaszinótörvénnyel” – mondta a portálnak Schreiber István, hozzátéve: az uniós bíróság azt kifogásolta, hogy a magyar jogalkotó nem írt elő olyan átmeneti időszakot, amely alatt az új jogszabályokhoz alkalmazkodni lehet, illetve észszerű kompenzációs rendszert sem alakított ki a vállalkozók kárpótlására.

Schreiber szerint ez azt jelenti, hogy megnyílt a vállalkozók kártérítési alapja, akik a magyar bíróságokon százmilliárd forintos kártérítésért perelhetik a magyar államot a közeljövőben – írják.

Az elnök tudomása szerint számos keresetet már benyújtottak a cégek, az idő eddig a felkészüléssel telt. A perek hamarosan elkezdődnek, a hazai bíróságokon múlik, hogy a szerencsejáték-szervezők mekkora kártérítést kapnak a nyerőgépek betiltása miatt – közölte.

Becslésük szerint az egyszeri okozott kár százmilliárd forint körüli, és az ellehetetlenített vállalkozások elmaradt hasznáról még szó sem esett. Az elnök úgy tudja: néhány vállalkozás egyezkedni is próbál majd a kormánnyal, hogy elkerüljék a pereket – írja a 24.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.