Két miniszter is idő előtt távozhat a kormányból

A Figyelő információi szerint Balog Zoltán és Fazekas Sándor pozíciója van veszélyben.

MNO
2016. 03. 03. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balog Zoltán és Fazekas Sándor pozíciója igencsak ingatag a jelenlegi kormányban – írja a Figyelő forrásaira hivatkozva. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője az oktatás és az egészségügy körül kialakult kaotikus állapotok miatt került szorult helyzetbe. A hetilap információ szerint a miniszterelnök már egy éve jelezte Balognak: tegyen rendet a Klikben – mint látható, ez nem igazán sikerült.

Fazekas Sándort is sok kritikát kap, főleg a vidékfejlesztési tárca támogatáselosztási mechanizmusával kapcsolatban. Menesztése egyelőre Orbán Viktorhoz fűződő jó kapcsolata miatt nem történt meg. Fazekas volt az, aki elintézte, hogy még ellenzéki időben minden rendben menjen a kormányfő vidéki látogatásai során, ami akkoriban sokat hozott a konyhára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.