Kubatov: Méltatlan, ami az NVI-nél történt

Mint mondta, támogat minden törvénymódosítást, mellyel elkerülhetők az ilyen helyzetek.

MNO
2016. 03. 03. 15:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI csütörtökön a müncheni repülőtéren érte utol Kubatov Gábor Fidesz-alelnököt telefonon, amikor éppen az Egyesült Államokból tért vissza. Arra a kérdésre, hogy hallotta-e, mi történt múlt hét kedden az NVI épületénél, azt válaszolta, hogy a tengerentúlon értesült a történtekről.

„A videofelvételek alapján méltatlannak ítélem meg, ami ott lezajlott – mondta a politikus. – Bízom benne, hogy az érintett szervek módosítják az idevonatkozó jogszabályokat. Parlamenti képviselőként minden olyan törvénymódosítást támogatni fogok, amely ahhoz szükséges, hogy az ehhez hasonló helyzetek elkerülhetők legyenek a jövőben.”

Lázár János mai Kormányinfóján kísértetiesen ugyanazt mondta, mint párttársa: „Nem sikerült Kubatov Gábor alelnökkel még tisztázni, mi történt a Nemzeti Választási Irodánál. Méltánytalan helyzet alakult ki az NVI-nél, amit mindenképpen meg kell változtatni.”

Az Index beszámolója szerint Kubatovot azért nem lehetett elérni napokig, mert az elnökválasztás kampányeseményeit tanulmányozta az Egyesült Államokban.

Mint ismeretes, múlt kedden állóháború alakult ki a Nemzeti Választási Iroda épületénél, miután kopasz férfiak elállták az MSZP-s Nyakó István útját. A kopaszokról a Fradi-ultrák azt írták: egyre többen vélnek felfedezni futballmérkőzéseket biztosító embereket a választási iroda székházában lévő, bomberdzsekis férfiak között. Szerintük Kubatov Gábor – aki egyben a Fidesz pártigazgatója és alelnöke – politikai célokra használta fel a Fradi biztonsági cégének embereit.

Erdősi Lászlóné, akiről kiderült, hogy Herceghalom polgármesterének felesége, négy másodperccel hamarabb tudott népszavazási kezdeményezést leadni a vasárnapi boltzár kérdésében úgy, hogy az őt kísérő fiatalember, bizonyos V. Ádám – akiről olyan állítások is napvilágot láttak, hogy Kubatov Gábor FTC-elnök titkárának volt gimnáziumi osztálytársa – vette át az iratot Erdősinétől, és ő vitte a pecsételőhöz, így sikerült beelőzni négy másodperccel Nyakó Istvánt, akinél az MSZP beadványa volt. Emiatt hétfőn az Index megszellőztette, hogy az MSZP kezdeményezését fogadhatja el a Nemzeti Választási Bizottság, ám végül Erdősinéét hitelesítette, de a testület helyt adott az MSZP panaszának is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.