Parkolás: visszakerülhet az ötperces türelmi idő

Az eltörlésre vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba.

MTI
2016. 03. 24. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parkolási rendelet módosítása a várakozási díj utólagos igazolásával kapcsolatos pontosítást tartalmaz, amely szerint a gépkocsijával parkoló mentesül a törvényben meghatározott egyórai várakozási díj és pótdíj megfizetése alól, ha az ellenőrzés időpontja vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el öt percnél hosszabb idő és a várakozási díjfizetést a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodáján utólag igazolja – olvasható az előterjesztésben.

Javasolják azt is, hogy a rendelet módosítását a hatálybalépését követő fél éven belül – a fővárosi parkolásüzemeltetők bevonásával, azok tapasztalatai alapján – vizsgálják felül, és arról ismét tárgyaljon a Fővárosi Közgyűlés. A türelmi idő eltörlésére vonatkozó módosítás áprilisban lépett volna hatályba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.