Veszített a Fidesz jelöltje Tápiószentmártonban

A független Györe László folytathatja a polgármesteri munkát.

MTI
2016. 03. 06. 22:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tápiószentmártonban azért kellett kiírni polgármester- és képviselőválasztást, mert a testület december elején feloszlatta magát. A független Györe László folytathatja a polgármesteri munkát, miután a választásra jogosult 4416 polgárból 1317-en rá voksoltak. A második helyen 1145 szavazattal Majoros Máté (Fidesz–KDNP) végzett, Kovács Istvánné (Magyar Munkáspárt) 10 voksot kapott.

Rigyácon azért kellett időközi választást kiírni, mert Homály Balázs, az eddigi, független polgármester tavaly november 27-ei hatállyal lemondott, döntését azzal indokolta, hogy nem tudott együttműködni a képviselő-testülettel. Ezúttal a függetlenként induló eddigi alpolgármestert, Kántor Lászlót választották meg a település vezetőjének.

A független Királyhegyi Gyulát választották Karancskeszi polgármesterévé – a Nógrád megyei faluban az előző polgármester halála miatt kellett kiírni a voksolást.

A mintegy 350 lakosú, abaúji Fancsalon azért kellett kiírni időközi választást, mert a település képviselő-testülete tavaly novemberben feloszlatta magát. Most a független Isóczki Lajos lett a település polgármestere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.