A népszavazási törvény módosításáról vitáznak

A napirenden összesen hat előterjesztés szerepel.

MTI
2016. 04. 13. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésnap reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden összesen hat előterjesztés szerepel, a népszavazási törvény változtatására vonatkozó előterjesztés a másodikként kerülhet terítékre.

Trócsányi Lászó igazságügyi miniszter indítványának alapját a Nemzeti Választási Bizottság és a Nemzeti Választási Iroda javaslatai képezik, és a párhuzamos aláírásgyűjtés lehetővé tételével megszüntetné a korai versengést a népszavazás kezdeményezésekor.

A kormány kezdeményezésére általános vita kezdődhet továbbá a fogyasztóvédelmi, a posta-, a hírközlési és a hulladéktörvény módosításairól is.

Az Országgyűlés kéthetes ülése hétfőn, a tavaly kialakított munkarendnek megfelelően kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.