A párttitkár lakásában erőszakoltak Kiss Lászlóék?

A HVG.hu is megnevezi azokat, akik segíthettek korábban szabadulni a nemi erőszakért elítélt úszóknak.

MNO
2016. 04. 11. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HVG.hu a budapesti levéltárból kikért peranyagra hivatkozva azt írja, a múlt hét csütörtökön lemondott szövetségi kapitánynak és társainak nem az 1961-es nemi erőszak lehetett az első ilyen ügyük, de a bíróság „bebizonyítottság hiányában” a többi vádpontot ejtette. Kiss László ellen eredetileg kétrendbeli nemi erőszak, valamint egyrendbeli bűnsegédlet volt a vád, míg egyik társa további háromrendbeli nemi erőszak kísérlete miatt felelt – írja a peranyag alapján a HVG.hu.

A vádiratot átnézve  a lap azt írja, az elkövetők egyike a Nemzeti Sportuszoda területén lakott, ide csalta el az elsőrendű vádlott a két nappal korábban megismert sértettet, majd beengedte a többieket, és ekkor történt a bűncselekmény. A HVG.hu úgy tudja, a lakás az uszoda gépészéé, párttitkáráé, egyben az egyik úszó édesapjáé volt.

A lap arról is beszámol, Kissék idő előtti szabadulásában Székely Éva olimpiai bajnok úszó, valamint Kutas István, a Népsport főszerkesztője, a Magyar Testnevelési és Sport Tanács tagja játszhatott szerepet.

A botrányt kirobbantó, Fullánk.com című bulvárlap szombaton már összefüggésbe hozta Székely Évát az üggyel, amikor az úszólegendának feltette a kérdést: Igaz, hogy a börtönből ön hozta ki és a férje, Gyarmati Dezső [Kiss Lászlót]?

Székely Éva a válaszadás elől kitért, de nem cáfolta a lap értesülését.

Összefoglaljuk, melyek a botrányos ügy főbb fejleményei:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.