Fidelitas-botrány: nyomoz a rendőrség

A februári incidens után érkezett feljelentés alapján indult eljárás.

Horváth Csaba László
2016. 04. 14. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a Fidelitas füzesgyarmati csapatépítőjén történt verekedés ügyében – értesült a Magyar Nemzet. A rendőrség tájékoztatása szerint a februári incidens után érkezett feljelentés alapján indítottak eljárást. Lapunk információi szerint az ügyben megkezdődtek a kihallgatások is. A Fidesz ifjúsági szervezetének „wellnessdisznóvágásán” történtekről először a 444.hu írt.

A portál egy fidelitasos zárt fórumra felkerült beszámolót ismertetett, amely alapján komoly verekedésbe torkollt az ifjú politikusok mulatozása. A szervezet egyik tagját fojtogatták is a fürdőben, egy összetört sörösüveg pedig vérző sebeket ejtett.

– Olyan dolgok történtek, amelyek nemhogy Magyarország polgári pártjának ifjúsági szervezetében, de egy sarki kocsmában sem történhetnek meg normális helyzetben – írta az egyik résztvevő. Azóta kiderült, a tettlegesség azért kezdődött, mert két – a verekedésben megsérülő – fidelitasos Kurucz Dániel nemrég lemondott budapesti elnök köréhez tartozott. Ez a kör pedig éles ellentétben áll a jelenlegi vezetéssel, vagyis Böröcz László elnökkel, aki egyben Budapest V. kerületének alpolgármestere. A hírek szerint a verekedés után a sértettek otthagyták a „wellnessdisznóvágást” és a Fidesz alelnökeihez fordultak azért, hogy a párt etikai bizottsága elé kerüljön az ügy.

Böröcz László két nappal később egy belső levelezőlistán válaszolt a történtekre. A Fidelitas elnöke levelében azt is megjegyezte, hogy több olyan esemény történt, amikor valaki a saját céljait, vélt vagy valós sérelmeit a közösség érdeke fölé helyezte. Ezzel a szervezetből távozott Kurucz Dánielre utalhatott. Kurucz később lapunknak adott interjújában beszélt a történtekről.

Később kiderült az is, hogy az alkoholgőzös verekedés egyik résztvevője és fő provokátora Kerékgyártó Gábor volt, aki a kormánypárt ifjúsági szervezetének volt a budapesti vezetője és a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Érdekes módon azonban munkaadója semmilyen eljárást nem indított ellene. Az újbudai önkormányzat viszont lépett, ott képviselő ugyanis Kerékgyártó, korábban vállalkozásfejlesztési és ifjúsági tanácsnok is volt, de a polgármester javaslatára az utóbbi címet elvették tőle. Igaz, Hoffmann Tamás polgármester azt állította, ennek semmi köze nem volt a verekedéshez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.