Forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten

A forgalomkorlátozások miatt a tömegközlekedésben is változásokra kell számítani.

MTI
2016. 04. 14. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén tartják Budapesten a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futást és vasárnap délután rendezik meg az Élet menetét. A rendezvények miatt több útszakaszt is lezárnak, és mindkét nap hosszabb-rövidebb időre megállási tilalmak lépnek életbe.

Vasárnap reggel 6 órától este 6 óráig le lesz zárva a Margitszigeten a Központi út a Margit híd és az Árpád híd között. Szintén több órára lezárják a Jane Haining rakpart, a Carl Lutz rakpart, az Id. Antal József rakpart és a budai alsó rakpart egy-egy szakaszát, továbbá a Jászai Mari tér egy részét, a Margit híd Buda felé vezető oldalát és a Széchenyi István teret.

Vasárnap délután több órára lezárják majd a Dohány utca, a Wesselényi utca, a Károly körút, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út, a József Attila utca és a Széchenyi tér egy-egy szakaszát is.

Szintén vasárnap hosszabb időre szakaszosan lezárják a Pázmány Péter sétány – Clark Ádám tér – Lánchíd – Apród utca – Lánchíd utca – Ybl Miklós tér – Alagút utca – Attila út – Bem rakpart – Fő utca – Jégverem utca – Goldman György tér – Műegyetem rakpart – Szent Gellért tér – Szabadság híd – Fővám tér útvonalat, továbbá az Árpád híd – Népfürdő utca – Népfürdő utca déli lehajtó útvonalat, és az Árpád fejedelem útja – Bem rakpart – Germanus Gyula park – Clark Ádám tér – Fő utca – Jégverem utca – Lánchíd – Margit híd északi rakparti lehajtó útvonalat.

Számos helyen – köztük több rakparti szakaszon – már szombat délutántól megállási tilalom lesz érvényben. Megállási tilalomra kell számítani szombat este 8 órától vasárnap délutánig, illetve estig például a Szent István téren, a Dohány utcában és a Wesselényi utcában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a járművezetőket és az üzemeltetőket arra kéri, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) arra hívta fel a figyelmet, hogy a forgalomkorlátozások miatt a tömegközlekedésben is változásokra kell számítani.

A BKK a honlapján azt írta: szombaton a forgalomkorlátozások csak a Margitszigetet – és ezáltal a 26-os busz közlekedését – érintik. Vasárnap azonban rövidebb-hosszabb időre lezárják a többi között az Árpád hidat, a Margit hidat, a Lánchidat, a Szabadság hidat, a budai és a pesti alsó rakpartot, ezért ezen a napon számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul. Aki a belvárosba tart, annak érdemes ezen a napon a kötöttpályás járatokat, elsősorban a metrót vagy a 4-es, illetve a 6-os villamost választania.

A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a járatok közlekedéséről a BKK honlapján, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazásban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.