Gondolta volna, hogy hamarosan rabok fogta halat ehet?

Noha ez még a jövő zenéje, számos termék már milliárdos bevételt hoz a börtönök konyhájára.

MNO
2016. 04. 12. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csóti András altábornagy a Magyar Időknek elmondta: alapvető elvárás, hogy a bv legyen részben önfenntartó, azaz a munkaképes elítéltek dolgozzanak, és munkájukkal járuljanak hozzá fogva tartásuk költségeihez. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra: szakmát tanítanak az elítélteknek, és az általuk előállított termékeket nemcsak a börtönben használják fel, hanem a felesleget eladják. Például a fogvatartottak maguknak készítik a zárkabútorokat és a ruhájukat, az élelmezést is jelentős mértékben saját forrásból biztosítják. Ahogy a kormánypárti lap írja, létezik börtöngazdaság, börtönpékség, akárcsak hentesüzem.

Azonban nemcsak a börtönben használják fel a termékeket, egy részük a piacra kerül. Az ebből szerzett bevétel pedig milliárdos is lehet, amelyből újabb beruházásokat valósítanak meg. A közelmúltban beindították az egészségügyi textilek gyártását, és hamarosan halászati üzletággal és tésztagyárral bővül a büntetés-végrehajtás vállalkozási köre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.