Hárított az Emmi az órákig hurcolászott nő ügyében

Szerintük a mentő a lehető legrövidebb időn belül a kórházba vitte.

MNO
2016. 04. 12. 5:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arról az esetről van szó, melyben sajtóhírek szerint a 37 éves nőt szállító mentőt órákig egy kórház sem fogadta. A külföldi nő a budai Böszörményi út egyik irodaháza előtt esett össze, azonban a Népszabadság szerint a kórházak sorra utasították el például azért, mert nem volt szabad ágy vagy neurológus az osztályon. Végül hiába volt sikeres a műtét, elhunyt.

Tíz nappal később az egészségügyért felelős államtitkár vizsgálatot rendelt el.

Most az Emmi közleményében azt írta: a jövőben a kórházfenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Országos Mentőszolgálat az eddiginél szorosabb együttműködést alakít ki a betegek ellátásáért, a mentőszolgálat pedig felajánlotta, hogy a gyorsabb információáramláshoz tetra rádiókat biztosít a kórházaknak.

A központi ágynyilvántartó rendszerbe telefonon beérkező adatokat a jövőben az egészségügyi szolgáltatóknak utólag írásban is meg kell erősíteniük, és amennyiben az intézmény nem tud beteget fogadni, azt indokolni szükséges. Ennek a jelenleg is meglévő szabályrendszerét további részletszabályok kialakításával egészíti ki az államtitkárság – tudatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.