„Jogos a gyanú”, hogy Gyárfás lehet a célpont

Deutsch Tamás szerint nem volt más elfogadható döntés, mint amit Kiss László végül meghozott.

MNO
2016. 04. 14. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem tartom életszerűnek, hogy valaki, aki a hatvanas évek elején részese volt egy ilyen büntetőeljárásnak, miközben – mostani elmondása szerint – megalapozatlannak tartja az ítéletet, azóta egészen a mai napig nem tett semmit az égadta világon a perújrafelvétel érdekében” – válaszolta a lap kérdésére. Szavai szerint egy nyitott társadalomban, a strukturált nyilvánosság világában fogalmi képtelenség a félhomályban tartani bármit is, ami megtörtént. „Márpedig itt ez volt a helyzet” – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy Kiss László mikor beszélhetett volna a történtekről, azt mondta: volt például egy sportműsor a kilencvenes években, a Sportmúzeum, amelyben nagy interjúk készültek neves sportolókkal és edzőkkel. „No, ez egy ilyen alkalom lehetett volna” – vélekedett, és hangsúlyozta: szomorú, hogy egyetlen interjújában sem beszélt még utalásszerűen sem a történtekről.

Azzal kapcsolatban, hogy Gyárfás elleni támadásra, a jelenlegi vezetés ellehetetlenítésére kell-e gondolni, azt válaszolta: „jogos a gyanú”, a jelen helyzetben mindenesetre az úszósportnak Kiss László végül meghozott döntése, a lemondása tette a legjobbat.

Ismeretes, Kiss Lászlóról a Privátkopó.hu internetes portál írta meg, hogy 1961-ben, 21 éves korában két másik úszóval megerőszakolt egy fiatal lányt, amiért három év börtönre ítélték. A 75 éves szakember a magyar sport érdekeire, valamint a támadás folytán megrendült egészségi állapotára hivatkozva lemondott szövetségi kapitányi tisztségéről.

Összefoglaljuk, melyek a botrányos ügy főbb fejleményei:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.