Kósa: Nemsokára rendeződnek a bérpótlék feltételei

Szerinte a boltzárról szóló népszavazás után három évig még nem rendeződött volna a helyzet.

MTI
2016. 04. 12. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus kiemelte: ha az Országgyűlés nem ezt a megoldást választja, akkor egy érvényes és eredményes népszavazás esetén három évig nem lett volna rendezhető a kereskedelmi dolgozók bérpótlékának ügye. A parlament mostani döntésével azonban lehetőség nyílik rövid időn belül tisztázni az érintettekkel a vasárnapi munkavégzés feltételeit és a juttatásokat – mondta a frakcióvezető.

A vasárnapi munkavégzés tilalmát visszavonó törvényjavaslatra a Fidesz-frakció kötelező szavazást rendelt el. Azoknak a fideszeseknek, akik nem jelentették be előre a távolmaradásukat a voksolástól, 100 ezer forinttal kell támogatniuk egy jótékonysági szervezetet – közölte, hozzátéve: a nemmel szavazó fideszes Szatmáry Kristófnak engedélyezték, hogy így voksoljon.

Kósa Lajos kérdésre azt is egyértelművé tette, hogy ebben a ciklusban biztosan nem merül fel olyan szabályozási kérdés, mint amilyet most visszavont a Ház.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.