Kövér kitiltotta Gréczy Zsoltot a Parlamentből

A Demokratikus Koalíció azt követeli a házelnöktől, hogy vonja vissza a döntését.

MTI
2016. 04. 13. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varju László országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatót tartott az Országgyűlés Sajtótermében. Mivel előtte egy órával derült ki, hogy a kormány visszavonja a vasárnapi boltzárat, Gréczy Zsolt, a DK szóvivője ugyanott reagált erre a hírre. Emiatt Kövér László úgy döntött: Gréczyt, a DK szóvivőjét kitiltja a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból – közölték, hozzátéve: erről hivatalos levelet kapott a DK az Országgyűlés sajtófőnökétől.

A konkrét eset szerint tehát a DK szóvivőjének ki kellett volna hívnia az újságírókat és az operatőröket a teremből, hogy a folyosón mondja el a párt álláspontját a boltzár megszüntetéséről, majd megkérni őket, hogy fáradjanak vissza a terembe Varju László képviselő sajtótájékoztatójára. A házelnök szerint ez lett volna a logikus és helyes eljárás – reagált a történtekre a DK.

Azt követelik Kövér Lászlótól, hogy vonja vissza a döntését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.