Kvótaügy: nyáron jöhet a népszavazás

Béremelés következhet az egészségügyi és szociális szférában.

MNO
2016. 04. 13. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rogán a boltzár működésének kiértékelésével kapcsolatos feladatot Varga Mihállyal együtt egy héttel korábban kapta meg a kormányülésen – mondta a miniszterelnök kabinetfőnöke Baló György kérdésére válaszolva.

Szavai szerint azt állapították meg, hogy ugyan a gazdasági riogatások feleslegesnek bizonyultak, és az eredeti célokat elérték, az embereket nem sikerült meggyőzni, a megítélés nem változott.

„Ez végül is ahhoz vezette a kormányt, hogy javasolja az intézkedés visszavonását” – tette hozzá.

Kitért arra is: pillanatnyilag a Kúrián múlik, mikor lesz népszavazás a kvótáról. Úgy véli, ez a június végétől október elejéig terjedő időszakban bármikor megtörténhet.

A pedagógusok tiltakozásával kapcsolatban Rogán Antal azt mondta: a pedagógusok 25 pontban határozták meg követeléseiket, ebből tételesen 20-ban sikerült megállapodni, és 5-ben maradt nézetkülönbség.

Hozzátette: a kormány komoly béremelésekről döntött a következő évekre, ám ezeknél úgy vélték, hogy nem a közoktatás lesz az első helyen – ahol szavai szerint korábban emeltek –, hanem az egészségügyi és szociális szféra következik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.