Molnár Gyula is indul az MSZP elnöki posztjáért

Állítása szerint nehéz döntés volt, mert jó barátságot ápol a jelenlegi elnökkel, Tóbiás Józseffel.

MNO
2016. 04. 14. 8:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint mondta, néhány héttel ezelőtt már eldöntötte, hogy szeretne visszatérni a nagypolitikába, de ennek formáját sokáig nem tudta. Sokak ösztönzésére, amelyről mi is többször írtunk, úgy döntött, ennek első lépcsőfoka az MSZP elnöki posztját elnyerni.

Ugyanakkor a lépést nehéznek nevezte, mert nagyon jó barátságot ápol a jelenlegi elnökkel, Tóbiás Józseffel.

Programjáról annyit árult el, hogy egyrészt szeretné megújítani a pártot új emberekkel, de szükség van a régiekre is. Másrészt az elmúlt két hetet – amelyben például a Kúria Nyakó István népszavazási kezdeményezése javára döntött – az MSZP legsikeresebb időszakának nevezte évek óta. Ismertetése szerint kampányát erre a hangulatra fogja építeni, vagyis hogy hogyan lehetne ezt a sikeres két hetet meghosszabbítani.

Eddig hárman jelentették be indulásukat: a jelenleg is regnáló Tóbiás József, Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője, illetve Harangozó Tamás. Tóbiás Józseffel és szűk környezetével sokan elégedetlenek a Magyar Nemzet információi szerint, amiért az elmúlt két évben nem sikerült érdemben növelnie a párt támogatottságát, igaz, a legtöbb időközi választáson a szocialisták nyerni tudtak. A Szanyi Tiborral szembeni legfőbb ellenérv, hogy rengeteg összetűzése volt már a párton belül, és Harangozó Tamás kapcsán is hasonlókat emlegettek. A Magyar Nemzetnek többen is úgy fogalmaztak a márciusi választmányi ülés után, hogy mindezek miatt az ott lévők többségén egyfajta „tanácstalanság” látszott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.