Nem kapnak egynapi fizetést a sztrájkoló tanárok

Az Emmi emellett bejelentette: az április 20-i demonstráció alatt a gyermekek nem maradnak felügyelet és étkezés nélkül.

MTI
2016. 04. 13. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az április 20-i, egynapos sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatások értelmében minden diák mehet iskolába és egyéb köznevelési intézménybe április 20-án.

Az államtitkárság emlékeztetett: noha eddig nem vettek részt a köznevelési kerekasztalon, a minisztérium továbbra is várja az érintetteket.

Az Emmi tudatta azt is: azoktól, akik részt vesznek a sztrájkban,

levonnak egy napra eső munkabért.

Ennek összegét a távolléti díjra vonatkozó szabályok szerint kell meghatározni. Az akcióhoz csatlakozók az intézményben nyilvántartott, aznap rájuk irányadó munkaidő terhére vesznek részt a sztrájkban, pedagógusok esetén a kötött munkaidőre vonatkozó rendelkezések figyelembevételével – írták.

Az április 20-i, egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, amelynek három tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A PDSZ nem tagja a sztrájkbizottságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.