Nem találja ki, ki a leghitelesebb szocialista

A Publicus Intézet felméréséből az is kiderül, melyik fideszes politikus nyerte el ezt a címet.

MNO
2016. 04. 16. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magas a bizalom a civil kezdeményezések iránt, hiszen a megkérdezettek majd háromnegyede támogatja a civil lépéseket, ha a politikától nem jön határozott fellépés – derült ki a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 8. és 12. között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatás eredményéből. A választók mégis a a politikától várják a cselekvést, hiszen háromnegyedük szerint érdemi változásokat a civilek nem tudnak elérni, és kétharmaduk szerint a politikának kell megoldania a felmerülő problémákat.

A megkérdezettek kétharmada gondolja úgy, hogy a civileknek össze kellene fogniuk az ellenzéki pártokkal. A kutatásból az is kiderül, hogy összes vizsgált civil szereplő hitelessége a pozitív tartományban, 50-es érték felett van, míg a politikusok közül ezt csupán a leghitelesebb kormánypárti, Pokorni Zoltán és a leghitelesebb ellenzéki, Kunhalmi Ágnes érik el. Kiemelkedő hitelességet mértek viszont Sándor Mária esetében, leginkább az MSZP-szavazók (89 százalék), a Jobbik-szavazók és a bizonytalanok tartják hitelesnek (78 és 77 százalék), azonban még a Fidesz-szavazók kétharmada (64 százalék) szerint is hitelesen képviseli az egészségügy problémáit.

A tanárok által megfogalmazott követekésekkel a válaszadók közel kétharmada (62 százalék) továbbra is egyetért, míg csupán negyedük (27 százalék) jelezte, hogy inkább nem ért egyet a követelésekkel. Itt a februárban vizsgálthoz képest némi eltérés figyelhető meg, akkor 76–14 százalék volt az arány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.