Vallomás a halálra éheztetett kisgyerek ügyében

A család továbbra is minden felelősséget a gyermekorvosra és a természetgyógyászra hárított.

MNO
2016. 04. 13. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben pedig a felelősséget mindhárman az őket tanácsokkal ellátó ötöd- és hatodrendű vádlottra, azaz a bioenergetikusra – vagyis természetgyógyászra – és a gyermekorvosnőre hárítottak, mondván: ők pontosan betartották az orvosok utasításait.

A vád egyébként a család ellen 14 év alatti személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, a természetgyógyászt és az orvosnőt pedig foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolták, utóbbinál ezt szándékosra módosította az ügyésznő.

A gyermekorvosnő, akit korábban homeopátiás kezelései miatt választottak, visszautasította a vádakat, és kitartott amellett, hogy ártatlan; így tett a természetgyógyász is. A családtagok ugyanakkor hangsúlyozták: a bioenergetikusról úgy tudták, az valóban orvos, míg valójában csak egy tiszteletbeli doktori címet viselt, amit egy speciális szakmai társaságtól kapott.

A család kérte a következő tárgyalás elnapolását kegyeleti okokból, mert aznap van a kisfiú halálának évfordulója, de erre a bírói tanács és a védők időbeni leterheltsége miatt végül nem kerülhetett sor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.