Egy laza mondattal üzentek Lázárnak Amerikából

A miniszter „sorosozott”, a Fehér Ház pedig csípős választ adott.

MNO
2016. 05. 20. 6:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János szokásos csütörtöki kormányinfóján arról beszélt, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember állhat a Magyarországot elítélő amerikai nyilatkozatok mögött.

A Miniszterelnökség vezetője szerint arra lehet számítani a következő időszakban, hogy Soros György aktívan is kész fellépni az egyik legveszélyesebbnek tekintett európai politikai ellenfele, az Orbán-kormány ellen.

„Amikor befolyásos amerikai személyiségek nyilatkoznak, akik Soros úr barátai, szövetségesei, elvbarátai, akkor mögöttük mindig ő lelhető fel” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „ez nem áll messze azoktól a megjegyzésektől sem, amelyek szerint a bevándorlás szervezett dolog” – áll az MTI tudósításában.

Az AP hírügynökség Lázár mondatai után megszólaltatta a Fehér Ház szóvivőjét, Josh Earnestet, aki a távirati iroda szerint így reagált az elhangzottakra: „Nem vagyok biztos benne, hogy ezek megérnek egy választ”, bár azt is megemlítette, hogy nem ismeri pontosan Lázár szavait.

A Fidesz nemrég indított kampányt a kötelező betelepítési kvóta elleni népszavazás kapcsán, ahol tévében, rádióban és utcai óriásplakátokon is „üzennek Brüsszelnek”, hogy ők is megértsék, a magyar kormány nem kér az Európai Unió menekülteket érintő befogadási terveiből, főleg nem úgy, hogy átnyúlnának a tagállamok feje felett, sőt, meg is büntetnék a renitens országokat.

A fehér házi szóvivő reakcióját olvasva úgy tűnik, még hangosabban kell, hogy kiáltsanak Orbánék, ha azt szeretnék, hogy a tengerentúlon is meghallják őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.