Kiszámolták, hogy Orbán a leggazdagabb magyar

Szigetváriék osztottak-szoroztak, és ez jött ki nekik.

MTI
2016. 05. 14. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigetvári Viktor közölte, a héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, de az Együtt elvégezte azt a munkát, amelyet a kiadvány szerkesztői nem, és összeadta Orbán Viktor vagyonát, „amelyet strómanok kezelnek” többek között a médiaiparban és az építőiparban.

„Ez alapján szerintünk Orbán Viktor Magyarország legsikeresebb vállalkozója 205 milliárd forintos vagyonával” – mondta. Hozzátette: ez tizenöt-húsz év alatt „csodálatos vagyonosodás”.

Szigetvári Viktor szerint attól, hogy Orbán Viktor megkéri a családtagjait, a politikai érdekköréhez tartozó strómanokat, hogy kezeljék a pénzét, az a pénz még az övé marad.

Fontos, hogy mindenki megismerje, nem tisztességes nagyvállalkozók Magyarország leggazdagabb emberei, hanem Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az adófizetők pénzén gazdagodott meg – hangsúlyozta. Jelezte: ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak.

A politikus szólt arról is, hogy a párt megítélése szerint bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, „akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni”.

Orbán Viktor vagyonnyilatkozata megfelel a valóságnak és a törvényeknek, teljes és hiteles – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton az MTI-vel. Aki mást állít, hazudik – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.