Kovács Zoltán: Brüsszelben titkon csodálnak minket

Kovács Zoltán kormányszóvivő olvasói levélben reagált a Politico előző heti cikkére.

MNO
2016. 05. 18. 9:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a lap azt írta, hogy az Orbán-kormány politikája az utóbbi időben rendkívüli módon megnehezítette az uniós intézményekben dolgozó magyarok érvényesülését, illetve rontotta megítélésüket Brüsszelben.

A lap szerint nem csak a politikusok szenvednek attól Brüsszelben, hogy páriaként kezelik őket. Andor László korábbi biztos a Politicónak felidézte barátai történetét: egy általános iskolás gyereket az ország menekültpolitikája miatt csúfoltak. Gonosznak nevezték, mert magyar.

Kovács Zoltán fecsegésnek minősítette a cikkben megfogalmazott állításokat, amelyek szerinte mindössze pletykákon és anekdotákon alapulnak. Az MTI szerint tudatta:

„Brüsszelben sokan titkon csodálják, ahogyan a magyarok és a kormányuk végzik a dolgukat”.

Magyar illetékesek beszámolói szerint az uniós tisztségviselők a nyilvánosság előtt gyakran ostorozzák, zárt ajtók mögött viszont rendszeresen dicsérik Magyarországot – írta a szóvivő.

A politikus kifejtette, hogy a magyarokat és Orbán Viktort is egyenes embernek ismerik, amely tulajdonsággal bár könnyű ellenségeket szerezni, de előbb-utóbb a tiszteletet is kivívja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.