Lesz-e Fradi-pláza a Népligetben?

Kocsis Máté szerint nem lesz ilyen beruházás, a PM szerint lesz. Kocsis válasz helyett inkább simicskázott.

MNO
2016. 05. 09. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több hírportál is közreadta a Párbeszéd Magyarországért (PM) közleményét, amely szerint arról értesültek, hogy a Kubatov Gábor és Kocsis Máté vezette FTC Fidesz-közeli üzleti körökkel 65 000 négyzetméteres Fradi-pláza építését tervezi a Népligetben.

V. Naszályi Mártát, a PM elnökségi tagját megkérdeztük, mire alapozzák ezt az állításukat.

– Ezt olyan szakembertől tudjuk, aki évek óta megbízható forrás számunkra, így nem véletlenül álltunk ki erre a sajtótájékoztatóra. Úgy tudjuk, folyik a gondolkodás, előkészületben van egy tervezet egy 65 ezer négyzetméteres sport- és kereskedelmi funkciókat ellátó pláza építéséről. Ez körülbelül a Népliget egytizedét foglalná el, nagyjából akkora épületről beszélünk, mint a Művészetek Palotája. A beruházás az olimpia tervéhez kapcsolódik – mondta V. Naszályi Márta, aki bár nem vetette össze a 2024-es budapesti olimpiai hatástanulmánnyal a kiszivárgott információt, véleménye szerint a Népligeti klaszter tervezete is ebbe az irányba mutat. V. Naszályi Márta azt is elmondta, a pártban tudni vélik, hogy az úgynevezett Fradi-pláza Garancsi István cége, a Market Ztr. közreműködésével jönne létre.

A korábbi tervek szerint a Népligeti klaszterben négy olimpiai helyszín szerepel: a Népliget Aréna, a Népliget Gyeplabdaközpont, a Népliget Öttusaközpont és a Ferencváros labdarúgócsapatának otthona, a Groupama Aréna. Az öttusázók vívó-, és úszóversenyét a Népliget Arénában rendeznék, a lovaglásnak, futásnak és lövészetnek az öttusaközpont adna otthont. A vívók szintén a Népliget Arénában küzdenének meg egymással, az FTC stadionjában labdarúgó-mérkőzésekre és a rögbisek küzdelmeire kerülne sor.

A PM közleményéről, az abban foglaltakról több hírportál, így a Hír TV híroldala is beszámolt. Mindezek után értelemszerűen a legilletékesebbet próbáltuk megkérdezni arról, mi igaz a PM állításaiból.

Telefonon felhívtuk Kocsis Mátét, a Ferencvárosi Torna Club alelnökét, az FTC női kézilabda-szakosztály elnökségi tagját, Józsefváros polgármesterét, a Fővárosi Közgyűlés tagját és annak önkormányzati és rendészeti tanácsnokát, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét, a Fidesz budapesti elnökét, a Fidesz kommunikációs igazgatóját, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagját, egyben a Palotanegyed Újság alapítóját, aki szabadidejében szívesen focizik, olvas, hogy mit szól a fák irtásáról szóló vádakhoz, s a PM állításaihoz, amelynek életszerűségét a Fideszhez közelállók lapunknak megerősítették.

A politikus ellenségesen fogadta kérdésünket és az általa leírt, szó szerinti válaszához ragaszkodott. Íme: „Simicska Lajos tulajdonában álló médiafelületeken megjelent hírekkel ellentétben a Népligetben nem épül pláza. A PM nevű liberális szervezet hazugságaira egyebekben nem kívánok reagálni”.

Kocsis Máté azonban, aki a Ferencvárosi Torna Club alelnöke, az FTC női kézilabda-szakosztály elnökségi tagja, Józsefváros polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés tagja és annak önkormányzati és rendészeti tanácsnoka, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, a Fidesz budapesti elnöke, a Fidesz kommunikációs igazgatója, a Civilek a Palotanegyedért Egyesület tagja, illetőleg a Palotanegyed Újság alapítója, s aki szabadidejében szívesen focizik, olvas, tévedett. A népligeti Fradi-pláza hírét ugyanis csaknem az egész sajtó hozta. Azok is, amelyeknek felületéhez Simicska Lajosnak semmi köze.

A PM információjával érdekes egybeesés, hogy Szabó Marcel, a jövő nemzedékek szószólója kedden épp a Népligetben mutatja be országgyűlési határozati javaslatát, s a Fatestvér Programot, amelynek keretében a fák védelmét munkatársaival faültetéssel mutatják be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.