A rezidensek azért még elbeszélgetnének Balogékkal

Legalább a V4-es átlagot elvárnák.

MTI
2016. 06. 13. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményükben azt írták, hogy bizakodva fogadták a kormánynak az egészségügyben tervezett részleges bérfejlesztéssel kapcsolatos múlt heti bejelentéseit, de az ágazatban dolgozók bére még akkor is kisebb lenne, mint a visegrádi négyek hasonló béreinek átlaga, ha ez az ígéret 2017 végéig megvalósul. A bejelentést csak első lépcsőként tudják elfogadni ahhoz, hogy az egészségügyi bérek 2019-re elérjék „a hozzánk hasonló múltú országok átlagát” – hangsúlyozták.

A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a szakdolgozók, a védőnők, valamint az egészségügyi technikai dolgozók kimaradtak az érdemi bérfejlesztésből. A nekik tett ígéretek jelentéktelenek, nem veszik figyelembe, hogy a szakdolgozók elégedetlensége, ebből adódó elvándorlása és pályaelhagyása veszélyezteti az ellátás biztonságát – fogalmaztak.

A Reszasznak továbbra is célja a közfinanszírozott egészségügy megmentése és az ehhez szükséges források kiharcolása – közölték.

A korábbi ígéretekkel ellentétben a védőnőket nem érinti a kormány 100 milliárdos egészségügyi béremelési csomagja, így esetükben továbbra is csupán bruttó 122 ezer forint a kezdőfizetés – értesült korábban a Magyar Nemzet. A sajtóból tudta meg a Független Egészségügyi Szakszervezet, hogy a szakszervezetek megállapodtak a kormánnyal, a tűzoltásként jellemzett béremelés hátteréről itt tudhat meg többet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.