Csalárd módon szerzett állampolgárság: 2501 eljárás

Egyszerűsített honosítási eljárással 754 347-en szereztek magyar állampolgárságot április 30-ig.

MTI
2016. 06. 15. 5:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség 2013. január 1. és 2016. május 10. között „csalárd módon megszerzett állampolgárság gyanúja miatt” 2501 személlyel szemben kezdeményezett büntetőeljárást, és 17 esetben utasította el a feljelentést.

Közigazgatási eljárásra 450 ügyben került sor. A nyomozók 487 olyan ismeretlen vagy már felderített személlyel szemben folytattak, illetve folytatnak eljárást, aki a honosítottak irataival visszaélve hamis magyar útlevelet, személyi igazolványt vagy vezetői engedélyt készíttetett magának.

Vádat 143 esetben emeltek, 609 személlyel szemben pedig felfüggesztették a nyomozást, mivel az illető ismeretlen helyre vagy külföldre menekült, őket elfogatóparanccsal igyekeztek kézre keríteni.

Június 3-ig 196 személy esetében született a magyar állampolgárság visszavonására okot adó tényt megállapító határozat – írja az újság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.