Felszámolási eljárás kezdődött a Zsolnay ellen

A cég nem tudta határidőre visszafizetni hiteleit.

MNO
2016. 06. 10. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pécsma.hu azt írja, a gyár a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) vett fel 416 millió forintot, május közepén felszólítást is kaptak ennek visszafizetésére – emlékeztet a regionális portál. Időközben egy magyar építőipari cég megvásárolta a tartozást az MFB-től, péntek reggel ők adták be a Pécsi Törvényszéken a felszámolási kérelmet a Zsolnayval szemben.

A Pécsma.hu azt írja, három munkanapon belül dönteni kell a vagyonfelügyelő kirendeléséről, a felszámolást pedig gyorsított eljárásban folytatják le.

Ismert, a cég mintegy százharminc alkalmazottja szüntette meg munkaviszonyát azonnali hatállyal a vállalatnál kedd reggel, az érintetteket a százszázalékos önkormányzati tulajdonú Ledina Kerámia Kft.-nél folytathatják a munkát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.