Fontos változások jönnek a budapesti közlekedésben

Augusztus végéig lezárják a Szabadság hidat, a villamosok is máshogy járnak majd.

MTI
2016. 06. 16. 5:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a változásra azért van szükség, mert a szakemberek megkezdik a Bartók Béla úti és a Fehérvári úti 35 peron felújítását, valamint átépül a villamospálya is a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között.

A Szabadság hidat nemcsak a villamos-, hanem a közúti forgalom elől is teljesen lezárják, és forgalmi változásokra kell számítani a Szent Gellért téren, a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtéren és a Fehérvári úton is.

Várhatóan a nyári tanítási szünet végéig nem jár a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos, a 17-es csak a Móricz Zsigmond körtérig megy, a 19-es pedig a Rudas gyógyfürdőig a Bécsi út felől. A dél-budai végállomásokig pótlóbuszok viszik az utasokat, ezek az Erzsébet hídon mennek át Pestről. A Fehérvári úton közlekedő buszjáratok és a pótlóbuszok a Szerémi útra terelve közlekednek.

A BKK azt javasolja, hogy aki teheti, a sűrítve indított 4-es metróval utazzon. Dél-Buda felől a Fővám teret és a Kálvin teret a 4-es metróval lehet elérni, az Astoriára vagy a Deák Ferenc térre utazóknak pedig pótlóbuszra érdemes szállniuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.