Gulyás Gergely: A jegybank teljesítménye ötös

A kommunikációja azonban elégtelen. A fideszes politikus Spéderről és az MNB-ről is nyilatkozott.

MNO
2016. 06. 16. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Magyarország jogállam, ahol az őt ért sérelemért bárki elégtételt kaphat. A TV2 tudósításától felfordul a gyomrom, ráadásul nyilvánvalóan jogsértő is” – így kommentálta a Heti Válasz ma megjelent számában a TV2 karaktergyilkos lejárató riportját Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke, aki egyben figyelmeztetett: Spéder Zoltánnak számot kell adnia a tulajdonában álló pénzintézet működésének jogszerűségéről.

Ami a számadási kötelezettséget illeti, hogy ez vonatkozik-e a nemzeti bank alapítványaira is, a politikus hangsúlyozta: komoly hibát követtek el. „A titkosítás megkísérlésével sikerült az ügyet olyan magas polcra emelni, hogy utána már a politikai kár mérséklése is óriási erőfeszítést igényelt. A jegybank általi titkolózással és a mi titkosítási kísérletünkkel keltett látszatnak alig van köze a valósághoz” – hangsúlyozta.

Gulyás Gergely az interjúban jelezte azt is, hogy akad néhány vitatható a jegybank támogatási döntései közül, azonban szerinte Matolcsy György szakmai működését emiatt megkérdőjelezni aránytévesztés. Gulyás így ötösre értékelte a jegybank tevékenységét, de a kommunikációja szerinte már elégtelent kapna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.