Jön az első nyári hőhullám

A hétvége már a forróságról szól.

MNO
2016. 06. 16. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országos tisztifőorvos az érkező hőhullám miatt elsőfokú figyelmeztető jelzést ad ki az ország területére a hét végére – áll az ÁNTSZ közleményében.

A hét eleji hűvösebb időjárás után az előrejelzett meleg, párás időszakokkal váltakozó időjárás jelentősen megterheli szervezetünket, elsősorban az idősekét, illetve a szív- és érrendszeri betegségben, és egyéb krónikus betegségekben szenvedőkét – írják.

Csütörtökön már érkezik az igen meleg levegő, a hétvége során szombaton lehet egy kis enyhülés, a keleti országrészben még a jövő hét elején is 30 Celsius-fok fölé kúszik majd a hőmérő higanyszála.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala javasolja, hogy az elkövetkező napokban mindenki fokozottan tartsa be a jól ismert tanácsokat.  Aki teheti, tartózkodjon hűvös helyen, töltsön, több órát légkondicionált helyiségben, valamint fogyasszanak több folyadékot: vizet, teát, szénsavmentes üdítőt, de jót tesz az aludttej, a kefir, a joghurtok és a levesek. Fontos a sópótlás is!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.