Még a Századvég szerint is rontott a Fidesz

Február óta először adott ki nyilvános közvélemény-kutatási adatot a kormányközeli cég.

MNO
2016. 06. 10. 18:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Századvég júniusi közvélemény-kutatása szerint a pártok versenyében továbbra is a Fidesz vezet. Igaz, február óta a mostani az első nyilvános közvélemény-kutatási adatuk. Akkor 34 százalékon állt a teljes népesség körében a kormánypárt, most 29-en, azaz rontott a Fidesz. Igaz, félidőben ez is biztató adat lehet az Orbán Viktor miniszterelnök vezette párt számára.

A teljes népességben a Jobbik 13, az MSZP 9 százalékon áll. A DK támogatottsága a teljes népesség körében 5, az LMP-é 3 százalék. A biztos szavazók körében a Fidesz–KDNP jelenleg 44 százalékon áll. A Jobbikra 24, az MSZP-re 16 százalék voksolna. Ebben a választói csoportban a DK-t 8, míg az LMP-t 4 százaléknyian támogatják.

A cég pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a „legnagyobb jobbközép néppárt” 2006 nyara óta, vagyis tíz éve áll a rangsor élén. A Századvég felidézte: 2006 nyarán kezdődött az a jobboldali fordulat a magyar belpolitikában, amelynek eredményeként a Fidesz tartósan átvette a vezetést a pártok versenyében. Ez mai napig változatlan, függetlenül attól, hogy időközben a párt támogatottsága, a politikai ciklusok természetének megfelelően, időközönként csökken vagy emelkedik – írták.

A Századvég a telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást június 1–5. között, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttkorú ember megkérdezésével készítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.