Orbán most sem mondta el, kicsoda Habony Árpád

Volner János kérdezte a kormányfőt, aki inkább visszatámadott.

LD
2016. 06. 06. 17:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hogy zsúrpubinak számít vagy sem, arra nem vagyok kíváncsi, de az érdekelne, kicsoda a kormány közelében rendszeresen felbukkanó Habony Árpád” – vetette fel hétfőn az azonnali kérdések órájában a parlamentben a Jobbik új frakcióvezetője, Volner János. Az ő kinevezésére egyébként azért volt szükség, mert Vona Gábor lemondott a képviselőcsoport vezetéséről, kinevezve, továbbá alelnökként újraválasztva őt a Jobbikban. A radikális párti politikus felvetette: Habony több kormánytag jó barátja, és mikor alapított egy médiumot, a hirdetések is egyből elkezdtek áramlani a közszférából. Úgy tűnik, szívesen adnak Habonynak megrendeléseket az állami cégek, és festményeket is kölcsönözhet a tanácsadó – vetette fel a képviselő.

Orbán viszont kitért a válaszadás elől, és ismét azt felelte: a szóban forgó személy egyetlen kormányzati kifizetési listán nem szerepel. A miniszterelnök úgy vélekedett, ő nem illetékes a kérdés megválaszolásában, kicsoda Habony Árpád. Ugyanakkor visszatámadott, felvetve a kérdést: ki is az a Volner János. Szerinte a frakcióvezető egyik korábbi cége több mint tízmillió forint áruforgalmi adót vont le jogosulatlanul, emiatt pedig az adóhatóság adóbírsággal és késedelmi pótlékkal együtt 21,4 millió forintot kért számon rajta. Volner pedig Orbán szerint 100 ezer forintért szabadult meg a 3 milliós törzstőkéjű cégtől. A kormányfő egyenesen kijelentette: „Volner János tehát adócsaló”.

A jobbikos politikus válaszában arról beszélt, hogy amikor ő ezt a vállalkozást eladta, egy fillér tartozása nem volt még. Szerinte a miniszterelnök vádja olyan, mintha eladnának egy autót, az új tulajdonos összetörné, majd mindezt a korábbin kérnék számon. Volner ismét feltette a kérdést, ki hatalmazta fel Habonyt, és milyen szerepkörben tevékenykedik. A kormányfő ekkor sem kívánt egyenes választ adni, inkább kitért arra, hogy Volner marketingképesítést szerzett Oroszországban, és úgy látja, a marketingje valóban jó, mivel szerinte megvezette a Jobbik vezetőit és tagságát is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.