Plázázni is megkülönböztető jelzéssel ment a kórházigazgató

A jelek szerint megrészegítette a kék lámpácska a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját.

MNO
2016. 06. 10. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tilosban állt meg egy fővárosi pláza előtt a megkülönböztető jelzéssel a kocsiján Bodnár Attila – számol be a Népszabadság. A lap egy képpel is alátámasztja állítását, melyen az látható, hogy a kórházigazgató éppen a fiát és annak barátnőjét szedi fel. Bodnár fekete luxusautóját többször is látták az újság munkatársai, egyszer éppen a szerkesztőségük előtt suhant el az egyirányú utcában menetiránnyal szemben, villogva.

A probléma az, hogy a megkülönböztető jelzést igen szigorú szabályok kötik, „csakis kiemelt államérdekből vagy közérdekű feladatok ellátása közben lehet kitenni az autóra”. Ezenfelül kikötik, hogy a lámpát csak a feladat végrehajtásának időtartamára lehet kitenni. Azt egyébként nem tiltják, hogy családi célokra használják a szolgálati járművet.

„Egy ekkora intézmény vezetőjeként az előttem álló feladatokra koncentrálok, és bizony az is előfordul, hogy valahol hirtelen megállok, hogy »bedobáljam« az élethez szükséges dolgokat” – válaszolta a lap kérdésére. Arra meg már – elmondása szerint – nem emlékezett két hónap után, hogy plázázni miért is állt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.