időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Plázázni is megkülönböztető jelzéssel ment a kórházigazgató

MNO
2016.06.10. 06:56

A jelek szerint megrészegítette a kék lámpácska a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatóját.

Tilosban állt meg egy fővárosi pláza előtt a megkülönböztető jelzéssel a kocsiján Bodnár Attila – számol be a Népszabadság. A lap egy képpel is alátámasztja állítását, melyen az látható, hogy a kórházigazgató éppen a fiát és annak barátnőjét szedi fel. Bodnár fekete luxusautóját többször is látták az újság munkatársai, egyszer éppen a szerkesztőségük előtt suhant el az egyirányú utcában menetiránnyal szemben, villogva.

A probléma az, hogy a megkülönböztető jelzést igen szigorú szabályok kötik, „csakis kiemelt államérdekből vagy közérdekű feladatok ellátása közben lehet kitenni az autóra”. Ezenfelül kikötik, hogy a lámpát csak a feladat végrehajtásának időtartamára lehet kitenni. Azt egyébként nem tiltják, hogy családi célokra használják a szolgálati járművet.

„Egy ekkora intézmény vezetőjeként az előttem álló feladatokra koncentrálok, és bizony az is előfordul, hogy valahol hirtelen megállok, hogy »bedobáljam« az élethez szükséges dolgokat” – válaszolta a lap kérdésére. Arra meg már – elmondása szerint – nem emlékezett két hónap után, hogy plázázni miért is állt meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.