Vége a tanévnek, választhatnak a szülők

Szerdán véget ér a 2015/2016-os tanév, itt a nyári táborok ideje.

MTI
2016. 06. 15. 4:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Táborfigyelő.hu-n közel száz tábor várja az érdeklődőket, közte természet- és környezetvédő, bábos, rajzfilmes, lovas, vízi tábor, indiántábor vagy idegennyelvi, divattábor.

Az idén először igazán népszerűek a missziókat végrehajtó katonai táborok – olvasható az oldalon, ahol Tóth Béla, a gyermektáborokat összehasonlító portál vezetője azt írta: a táborpiac tíz százalékkal bővült tavalyhoz képest. Újdonság az idén a multitáborok megjelenése. Ezek olyan vakációs lehetőségek, amelyek több tábortémát ötvöznek, hogy még színesebbé tegyék a hetet.

A táborárakat tekintve óriási szórás tapasztalható: míg egy átlagos ott alvós tábor ára egy hétre jellemzően 32–35 ezer forint, addig a Táborfigyelőn található ott alvós tábor 11 ezer forintért, de 169 ezer forintért is. A napközis táborok átlagára 18–20 ezer forint között van, itt a legalacsonyabb táborár 16 ezer forint, míg a legmagasabb 80 ezer forint.

Sok diák munkát vállal a szünidő alatt. Az egyszerűbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a fiatalok, akiknek szakemberek azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az idén is meghirdeti a Nyári diákmunka programot 1,9 milliárd forintos támogatási összeggel. A programban a 16–25 év közötti diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.