A becsültnél is több közpénzt tettek a Quaestorba

Két nap alatt 9,3 milliárd forintot utalt el 2013 tavaszán a Külügyminisztériumhoz tartozó MNKH.

Magyar Nemzet
2016. 07. 05. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nap alatt 9,3 milliárd forintot utalt el 2013 tavaszán a Külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a tavaly csődbe ment Quaestornak – tudta meg a 444.hu. A portál szerint ebből a pénzből két év alatt a magyar cégek exportjának felpörgetésével megbízott MNKH 5,5 milliárd forintot élt fel, és végül 2015. március 9-én, a Quaestor csődjének napján nagyon különös körülmények között 3,8 milliárd forintot kapott vissza.

Máig nem egyértelmű, hogy a kormány pontosan mikor, milyen információk alapján döntött arról, hogy kiveszik a brókercégnél tartott milliárdokat. Korábban évekig nem zavarta őket, hogy bizonytalan helyen van a pénz. Tegnapig csak találgatások voltak arról, hogy az MNKH mennyi pénzt tartott a Quaestornál: a legbátrabb becslések hatmilliárd forint köré tették ezt az összeget.

A Magyar Nemzet a napokban számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. több egykori kormányközeli, volt és jelenlegi fideszesnek is nagy összegű megbízásokat adott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.