A MÁV szerint nincs létszámhiány

Szerintük menetrend-módosításra sincs szükség.

MTI
2016. 07. 21. 19:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a jegyvizsgálók egy része úgy nyilatkozott, hogy nem kíván 12 óránál többet dolgozni egy szolgálatban, ettől még nem kell menetrendet módosítani, a két dolognak semmi köze egymáshoz – hangsúlyozta a vasúttársaság, hozzátéve: ez csak annyit jelent, hogy az érintett dolgozóknak több alkalommal kell bemenniük dolgozni egy adott hónapban, hogy a havi kötelező óraszámuk meglegyen.

A közlemény szerint a MÁV-Start Zrt.-nél foglalkoztatott 2653 jegyvizsgálóból 189-en kérték a 12 órás foglalkoztatást, sokan egyáltalán nem a VDSZSZ Szolidaritás jelenlegi akciója miatt. Példaként említették, hogy Debrecenben évek óta 24 kalauz inkább több napot dolgozik, mint hogy egy-egy alkalommal 12 óránál többet teljesítsen. De olyan terület is van, ahol egyetlen jegyvizsgáló sem kérte, hogy 12 óra legyen a maximális foglalkoztatási ideje – olvasható a vasúttársaság közleményében.

A VDSZSZ Szolidaritás csütörtök délután közölte: álláspontja szerint a MÁV-Start Zrt. kénytelen lesz menetrendjét több vonalon átalakítani, annyian csatlakoztak a szakszervezeti akcióhoz, amelyben a napi 16 órás munkaidőre vonatkozó megállapodás felmondására kérték a kalauzokat. A cégnél a jegyvizsgálók napi 16 órában is beoszthatók, ha ehhez hozzájárulnak, ám az érintett dolgozók bármikor vissza is vonhatják hozzájárulásukat – tudatta az érdekképviselet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.