A patikák zömében már gyógyszerész a többségi tulajdonos

Körülbelül száz helyen 50-50 százalékos a tulajdonosi arány.

MTI
2016. 07. 06. 20:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2300 gyógyszertárból már teljesült ez a feltétel, körülbelül száz helyen pedig 50-50 százalékos a tulajdonosi arány – ismertette. Emlékeztetett arra, hogy amikor 2014. január elsejére 25 százalék fölé kellett emelni ezt a rátát, csak két patikában nem tudtak megfelelni ennek a feltételnek.

A kamarai elnök hangsúlyozta: a gyógyszerészi tulajdonosi többség a szakmai és az egzisztenciális függetlenséget biztosítja, hozzátéve, hogy azokban a patikákban, ahol 40 százalék fölött van már a szakmai tulajdoni arány, ott biztosítottak az erőforrások a kivásárlásra.

A 60-ról 150 millió forintra emelt felső határú patika-hitelprogram azokban az egységekben jelenthet komoly segítséget, ahol nem éri el a gyógyszerészi tulajdonosi arány a negyven százalékot – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.