A Petőfi híd is áldozatául esik a felújításnak

Nem lehet elérni a híd felől sem a budai felső, sem a budai alsó rakpartot.

MTI
2016. 07. 21. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki észak felé tart, annak ebben az időszakban Pesten a Közraktár utca–Pesti alsó rakpart, Budán az Irinyi József utca–Budafoki út–Szent Gellért rakpart útvonal használata ajánlott. A budai rakpartok felől pedig az Irinyi József utca–Október huszonharmadika utca útvonalat a Műegyetem rakparton, a Bertalan Lajos utcán és a Budafoki úton haladva lehet legkönnyebben megközelíteni – közölték.

Az északi fel- és lehajtó lezárása miatt módosul a 153-as autóbusz útvonala: nem érinti az Egyetemváros-A38 hajóállomás és a Petőfi híd, budai hídfő megállóhelyet. A megváltozott vonalszakaszon a buszra a 33-as és a 133A megállóiban lehet felszállni.

A BKK azt is jelezte, hogy augusztus 3-ától várhatóan 14-éig egyirányúsítják a Petőfi híd déli fel- és lehajtóját a rakpartok irányába. A rakpart felől ebben az időszakban a Petőfi híd a Bertalan Lajos utca–Stoczek utca–Egry József utca–Karinthy Frigyes út–Irinyi József utca vagy a Magyar tudósok körútja–Warga László út–Bogdánfy út útvonalon közelíthető meg. A Buda felé közlekedőknek a Rákóczi híd használatát javasolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.