„Az Orbán-kormány beismerte a korrupciót”

Az ellenzéki párt szerint az uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár felmentése jelenti ezt.

MTI
2016. 07. 21. 10:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos a most 25. alkalommal megtartott korrupcióinfós sajtótájékoztatók fontos eredményének nevezte, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden kezdeményezte Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár felmentését. Hangsúlyozta: Farkas Flórián mellett a volt államtitkár a leginkább felelős a Híd a munka világába program szabálytalanságaiért. Az LMP társelnöke szerint a menesztés is azt mutatja, hogy a korrupciógyanús ügyeknek lehet következményük, ezért az LMP folytatja ezek feltárását.

Hadházy Ákos ilyen ügynek tartotta az Új nemzedék újratöltve programot, amelyben szerinte gyanúsan és cél nélkül folynak el a pénzek.

Mint mondta, a Fidesz ifjúsági szervezetéhez, a Fidelitashoz közel álló Új Nemzedék Központ Kft. összesen 11 milliárd forintot költhet el ifjúságfejlesztésre, ennek egy része az ötmilliárd forintos Új nemzedék újratöltve program. Úgy fogalmazott: a programban „milliók röpködnek”, például csak projektmenedzsmentre 100 millió forintot költöttek, egyéb szakértői költségekre 250 milliót, marketingre, kommunikációra 340 milliót terveztek be, de 25 millió forintot fordítottak például egy „tudás- és tapasztalathasznosítást biztosító megoldások kifejlesztéséről” szóló tanulmányra is.

„Jelenleg nem létezik magyar ifjúságpolitika”

Az LMP társelnöke úgy vélte: ha a kormány valóban az új nemzedékeket akarja támogatni, akkor ezt sokkal egyszerűbben és hatékonyabban megtehetné azzal, hogy ösztöndíjakat ad ebből pénzből a tehetséges fiataloknak. Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője azt mondta: jelenleg nem létezik magyar ifjúságpolitika, a programok nem az ifjúság boldogulását segítik, hanem a „haverok zsebeinek betömködését”. Közölte: azt várják a kormánytól, hogy végre a fiatalokat állítsa politikájának középpontjába, valamint hagyjon fel a közpénzeket és uniós pénzeket „lecsapoló” programokkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.